0180-55 00 85 info@bouwenbv.nl

Zelfklevende materialen (enkel- en dubbelzijdig)

Enkel- en dubbelzijdige materialen vinden hun weg in een grote variëteit aan toepassingen. Wij kunnen een aantal verschillende type’s onderscheiden

mounting tape

voor een grote verscheidenheid aan montage toepassingen, zoals papier, karton, display’s, naamplaten, sierstrips etc.

splicing tape

speciaal geschikt voor het eindloos maken van papieren foliebanen met vliegende of stilstaande rolwissel.

repulpable tape

met name geschikt voor toepassingen waarbij de tape in water oplosbaar moet zijn (papierfabrikanten) of voor toepassingen waar een zeer hoge aanvangskleefkracht vereist is. (eindloos maken van papier en foliebanen)

very high bond tape

deze tape’s kleven dermate goed dat ze in vele gevallen ingezet kunnen worden als vervanging van conventionele verbindingstechnieken als lassen, pop- en klinknagels, bouten etc.

differentieel gecoate tape

speciaal geschikt voor toepassingen waarbij 1 kant sterker kleeft dan de andere kant, bijvoorbeeld voor toepassingen waarbij iets gemakkelijk los te maken moet zijn en/of repositioneerbaar moet zijn.

foam tape

bijzonder geschikt voor montagetoepassingen waar enige ‘hoogte’ is vereist. Bijvoorbeeld montage toepassingen op ruwe oppervlakten.

Nitoflon PTFE tape

speciale hittebestendige tape met een goede chemische bestendigheid, goede afstotende eigenschappen, lage wrijvingscoëfficient. Ideaal geschikt voor het bekleden van walsen.

tearstrip

gemaakt van een polypropyleenfilm met een zeer hoge treksterkte, speciaal ontworpen om kartonverpakkingen moeiteloos te openen.

linnen tape

éénzijdig-(ruggenplakbak) of dubbelzijdig zelfklevende tape geschikt voor een grote variëteit aan montage toepassingen. Enkelzijdige linnen tape is in diverse kleuren leverbaar en wordt o.a. gebruikt in de muziek- en theaterwereld. Tevens is linnentape zeer geschikt als ruggenplakband voor het maken van schrijfblocs.